تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
سنجش بازار برای ایده جدید استارت آپ

learning10

وبلاگ آموزشی مدیران کسب و کار ها

سنجش بازار برای ایده جدید استارت آپ

تحقیقات بازار، قدم اول در تبدیل ایده محصول یا خدمت به کسب‌و‌کاری پذیرفتنی از سوی بازار است. تحقیقات بازار مرتبط با محصول یا خدمتی جدید، عموما با گامی مهم تحت عنوان اعتبارسنجی بازار(Market Validation) شروع می‌شود. اعتبارسنجی بازار یعنی تست و بررسی مفهومی محصول یا خدمت موردنظر در بازار هدف. به عبارتی به جای تولید محصول واقعی یا ارائه خدمت و سپس سنجش آن در بازار هدف، ابتدا فرضیه‌ها و مفاهیم مرتبط با ایده محصول یا خدمت، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 متخصصان تحقیقات بازار، عموما، 5 تا 7 هفته را به اعتبارسنجی بازار اختصاص می‌دهند. هرچند این رویکرد در کسب‌و‌کارهای مختلف هم‌چنان رایج هست، اما این مدت زمان برای استارت‌آپ‌ها و کارافرینانی که از رویکرد «نوپای ناب» یا همان استارت آپ استفاده می‌کنند، زیاد است و باید مراحل اعتبارسنجی بازار را در طی 50 ساعت انجام دهند. این صرفه‌جویی زمانی که به کمک استفاده ترکیبی از فناوری پرسشنامه آنلاین و مصاحبه رو در رو قابل تحقق است، امروزه، مورد توجه و استقبال بسیاری از مدیران بازاریابی و مشاوران تحقیقات بازار در دنیا قرار گرفته است.

 در ادامه با اصول طراحی نظرسنجی و پرسشنامه تحقیقات بازار با هدف اعتبارسنجی ایده آشنا شوید.

 اصول انجام موفق اعتبارسنجی بازار

 پرسشنامه و مصاحبه اعتبارسنجی ایده در بازار باید به سه سوال پاسخ دهد:

 ۱. بازار هدف شامل چه کسانی است؟

 ۲. آیا ایده محصول یا خدمت، مورد تقاضا و پذیرفتنی هست؟

 ۳. افراد حاضرند چه میزان پول برای آن پرداخت کنند؟

 ۱. بازار هدف: شما، احتمالا، حتی پیش از آنکه محصول یا خدمت را دقیقا تعریف کنید، تصویری از مشتریان و بازار هدف در ذهن خود دارید. اما واقعیت این است که نباید به حدس و گمان‌ها و فرضیات ذهنی خود اتکا کنید و باید بازار هدف را بشناسید.

 بنابراین پرسش‌هایی را شامل اطلاعات جمعیت‌شناختی مانند درآمد، سن، جنسیت در کسب‌و‌کارهای B2C یا شرکت‌شناختی مانند نوع کسب‌و‌کار، صنعت مربوطه، نقش شغلی در کسب‌و‌کارهای B2B به همراه پرسش‌های رفتاری در مورد سبک زندگی یا سبک و اهداف کسب‌‌و‌کاری بازار هدف باید در پرسشنامه تحقیقات بازار خود بگنجانید؛ مثلا اگر ایده شما یک اپلیکیشن است در مورد نحوه و میزان استفاده از گوشی موبایل بپرسید؛ اگر ایده شما یک خوراکی میان‌وعده است در مورد عادات غذایی بپرسید.

البته سعی کنید با اطلاعات زیاد کار را آنقدر سخت نکنید که تحلیل غیر ممکن شود. در سایت دانش زار با مطالعه مقاله وضعیت بازار استارت آپ برای کسب و کارهای نوپا هم اطلاعات لازم را کسب کنید.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 2 دی 1398ساعت 12:23 توسط learning10 | تعداد بازديد : 59 | |